top of page

Teos osaksi Suomen suurinta kokoelmaa


Professori Ritva Serimaan muotokuva paljastettiin 30.11.2022 Helsingin yliopistolla. Muotokuva liitettiin osaksi Suomen suurinta muotokuvakokoelmaa ja se sijaitsee Kumpulan kampuksella fysiikan osaston suurimman kokoushuoneen Kvantin seinällä.


Sain kunnian toteuttaa Professori Serimaan muotokuvamaalauksen ja se on ollut suurin tekemäni tilaustyö tähän mennessä. Projekti kesti lähes kaksi vuotta alusta loppuun. Professori Serimaa oli poikkeuksellinen fyysikko, ja halusin, että hänen muotokuvansa kuvastaa häntä ihmisenä ja hänen merkitystään osana tiedeyhteisöä.


Lisätietoa muotokuvasta löytyy Helsingin yliopiston sivuilta tästä linkistä.


Ritva Serimaa (o.s. Ström) (20. syyskuuta 1957, Hamina - 12. huhtikuuta 2016, Hamina) oli suomalainen fyysikko ja professori, Helsingin yliopiston ensimmäinen naispuolinen fysiikan professori. Hän suoritti maisterin tutkintonsa vuonna 1982 ja väitteli tohtoriksi vuonna 1990, toimien Helsingin yliopiston dosenttina vuodesta 1992.


Haluaisin kiittää muotokuvakomiteaa, että he valitsivat minut tämän projektin toteuttajaksi. Oli ilo työskennellä kanssanne.


- Laura Peltonen -

19 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page